FAQ: Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over de afspraak, het scannen of het maken van een beeldje? Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wanneer kan ik mijn afspraak inplannen?

Vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent, kun je je afspraak inplannen. Wel is het advies om hiermee te wachten totdat je ongeveer 12 weken bent.

Rond welke periode van mijn zwangerschap kan ik het beste een afspraak inplannen?

Plan de afspraak in wanneer je tussen de 32 en de 36 weken zwanger bent. Dan is je buik mooi rond en zit deze nog niet te laag.

Is het scannen gevaarlijk voor de baby of voor mij?

De scanner werkt met dezelfde techniek als een fotocamera en het maken van de scan is dus niet schadelijk voor jou of de baby.

Hoe verloopt de afspraak?

De afspraak duurt ongeveer een uur. Je maakt in alle rust de keuze uit het materiaal, de grootte en de pose voor jouw beeldje. Aan het eind van de afspraak maken we de scan. Meer informatie is te vinden op de pagina “werkwijze”.

Kan een scan digitaal bewerkt worden?

Na het maken van de scan, bekijken we samen het resultaat. Deze is nog aan te passen naar jouw wensen en pas als deze helemaal akkoord is, wordt je beeldje in productie genomen. Eventuele aanpassingen, zoals het verzachten van tepels, strepen of putjes kunnen nog nabewerkt worden.

Mag ik iemand meenemen naar de scanafspraak?

Natuurlijk mag dat. Als jij het fijner vindt om samen met iemand naar de afspraak te komen, is diegene ook van harte welkom.

Moet ik per se naakt voor het maken van de scan?

Niks moet, maak hierin vooral de keuze die bij jou past en waar jij je prettig bij voelt. Het is ook mogelijk om een scan met naadloos en huidskleurig ondergoed te maken.

Wat is de beste periode voor het maken van een motherhood beeldje?

Deze afspraak kun je het beste inplannen binnen 6 weken na de geboorte van je kindje. Vaak ligt je baby dan nog lekker tegen je aan en beweegt hij/zij niet te veel.

Wat is de levertijd van het beeldje?

Na de scan wordt het beeldje in productie genomen in het atelier. Je kunt het beeldje 8 tot 12 weken na de afspraak thuis verwachten.

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

De algemene voorwaarden vind je hier.

Neem contact op

Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn bij Beeldjebuik? Neem vrijblijvend contact met ons op, of plan een afspraak in.